Van Strien, Keurslager

Lekkerste bal gehakt 2014

Keurslager Marco van Strien uit ’s Gravenmoer maakt de Lekkerste Bal Gehakt van 2014. Hij won de eerste prijs in deze vakwedstrijd voor slagers op 29 september. Juryvoorzitter en chef-kok Jeremy Vermolen reikte deze eerste prijs uit tijdens de prijsuitreiking in Maarssen. Vorig jaar scoorde Marco van Strien ook hoog bij de vakwedstrijden van de KNS: Marco werd toen tweede bij de Lekkerste Bal Gehakt en hij won de Spare Ribs Trophy 2013!

De tweede prijs is gewonnen door Slager Bram Haak uit Rotterdam die in 2012 ook tot de finalisten van de Lekkerste Bal Gehakt behoorde. Ook de derde prijs ging naar een slager die eerder goed scoorde bij de Lekkerste Bal Gehakt. Klaas-Theo Smit van Slagerij Smit uit Ternaard gaat dit jaar met de derde prijs naar huis. Hij won de titel in 2010 en hij scoorde de gehaktvarianten-hoofdprijs 2012 met zijn ‘Appelkadet’. 

 

De gehaktballen van Van Strien winnen de titel de Lekkerste Bal Gehakt omdat deze hoog scoren op alle fronten. De jury lette o.a. op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct. 

De jury, bestaande uit Jeremy Vermolen, chef-kok, juryvoorzitter en regelmatig te zien op tv, slager en winnaar van 2013 Theo Beerens en SVO-docent Ruud van Gils, zegt over de Lekkerste Bal Gehakt: “Een lekkere bal gehakt moet karakter hebben. Een beetje rul, lekker sappig en een mooie kleur. Laat de eenvoud z’n werk doen, dan komt het vleesaroma tot z’n recht en is het in balans met de kruiding. Dan krijgt de gehaktbal het respect die het verdient. Deze winnende gehaktbal heeft het allemaal.”

 

Een trotse Marco van Strien zei enthousiast: ”Ik vind het geweldig dat we de Lekkerste Bal Gehakt hebben gewonnen! We scoorden eerder al hoog, maar nu toch de hoofdprijs. Ik vind het vooral gaaf om te zien dat we meerdere jaren hoog scoren, dat we onze kwaliteit vast kunnen houden.”

De prijsuitreiking vond plaats op maandag 29 september in het Glazen Ruimte in Maarssen. Alle finalisten ontvingen een oorkonde uit handen van de jury.

De Lekkerste Bal Gehakt en de Lekkerste Gehaktvariant is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spare Ribs Trophy.

Van Strien, Keurslager

Hoofdstraat 64
5109AD 'S-Gravenmoer
0162312005
0162314907

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten