Van Strien, Keurslager

Ingrediƫnten

 

  • 1 ui, in stukken
  • 1 winterpeen, in stukken
  • 1 tl zwarte peper
  • 3 scharrel kippenbouten
  • klein bosje peterselie
  • klein bosje selderij
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 stukje foelie
  • 1,5 liter koud kraanwater

Bereiding

 

Leg de kippenbouten in een grote (soep)pan. Verdeel de groenten, peterselie en tijm erover. Voeg de peper, laurier en foelie toe en schenk het water erbij.
Breng de bouillon in een open pan aan de kook, schep eventueel het schuim met schuimspaan eraf. Draai het vuur lager en laat de bouillon op laag vuur 2 uur zachtjes trekken.
Neem de kippenbouten uit de bouillon en laat afkoelen. Maak een theedoek vochtig en leg in een zeef. Zeef de bouillon boven een andere pan.
Verwijder het vel van de kippenbouten. Maak het vlees los van de bouten en snijd in stukjes of trek draadjes met 2 vorken.
Als de bouillin is afgekoeld, kun je het gestolde vet eraf scheppen.
Verwarm de bouillon opnieuw, dep eventueel teveel aan vet weg met keukenpapier. Doe het vlees inde bouillon en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.

Ik vries de soep zo in en als ik de soep ga gebruiken doe ik er ringetjes prei door. Je kunt ook andere soepgroenten gebruiken, wat je lekker vindt.

Van Strien, Keurslager

Hoofdstraat 64
5109AD 'S-Gravenmoer
0162312005
0162314907

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten