In 1993 is het allemaal begonnen. Marco en Ine van Strien openden op zeer jonge leeftijd (22 en 21) hun eigen Keurslagerij in ’s Gravenmoer. Marco van Strien heeft hiervoor de benodigde diploma’s en opleiding (slagersvakopleiding) behaald. Tijdens de opleiding heeft Marco zo’n vier jaar gewerkt bij Keurslager Elshout in Drunen. Marco wilde al vanaf zijn 5e slager worden.
Zowel Marco als Ine komen uit een boerengezin, een echte boerenzoon en boerendochter. Door deze achtergrond weten zij al 20 jaar de herkomst van hun vlees. Zij kennen alle boeren waar hun vlees vandaan komt. De dieren krijgen hier alle ruimte en hebben een goed leven op de boerderij.
Vanaf 1994 gaan Marco en Ine ook meedoen aan vakwedstrijden. Er worden zeer veel prijzen behaald, bijvoorbeeld Kampioen Brabantse zult. Het wordt steeds drukker in de winkel. Eerst kwamen alleen de mensen uit dorp naar de winkel. Maar er komen steeds meer mensen van verder weg. Vanuit het hele gebied tussen Gorinchem, Breda en Tilburg.
In 1998 wordt de winkel en werkplaats helemaal verbouwd. Er is een heel stuk werkplaats bij gebouwd en de winkel is gestript en helemaal opnieuw ingericht.
In 2007 doet Marco ook mee aan de slagerij van het jaar verkiezing. Marco bleef tot het einde in race om kampioen te worden, en werd zeer verdienstelijk 2e ! Op dit moment doet Marco niet meer mee aan deze wedstrijd, omdat hij plaats heeft genomen in de jury van de slagerij van het jaar verkiezing.
In het voorjaar van 2013 bestond Keurslagerij van Strien alweer 20 jaar. Dit is uitgebreid met het team gevierd. We zijn met z'n allen een weekend naar
Ameland geweest. Een bijzonder gezellig weekend waar nog eens duidelijk werd dat we samen echt een hecht team vormen. Voor de klanten was er een maand lang een actie met iedere week volop voordeel!
In juni 2013 weet Marco de prestigeuze Spareribstrophy te winnen. Naar aanleiding daarvan mag hij de barbecue op het Binnenhof in Den Haag verzorgen. Klanten komen nu van heinde en verre om de beste spareribs van Nederland te keuren!
Onze vakkennis dragen we graag over aan de nieuwe generatie. We hebben dan ook 4 leerlingen in dienst die heel graag het vak willen leren. We nemen ruim de tijd hiervoor om de kennis over te brengen. Zowel de leerlingen als wijzelf worden er heel erg enthousiast van en het is een wederzijdse versterking.
Wij zijn de trotse winnaars van de 'Spare Ribs Trophy 2013' en mochten onze prijswinnende spareribs serveren op de jaarlijkse Binnenhof Barbecue.
Een jaar na de spareribs worden de gehaktballen bekroond met de 1e plaats van Nederland. Wederom een grote prestatie die zijn weerga niet kent. Dagelijks worden er honderden gehaktballen gedraaid om aan de grote vraag te voldoen.
Enkele jaren later, in 2018 en 2020 worden we weer eerste met onze gehaktballen.
Wij zijn de enige slager in Nederland die maar liefst 3 x kampioen is geworden met de lekkerste bal gehakt!
In de loop der jaren is de winkel echt te klein geworden. Marco en Ine trekken er een jaar voor uit om goed na te denken hoe ze de winkel in willen richten.
Beleving, sfeer, gemak en kennis worden belangrijke peilers in de nieuwe winkel. In de winkel staat een mooie, glazen koelcel gevuld met vers vlees. Van hieruit kan de klant naar de grote werkplaats kijken. Er is altijd iets te proeven en de big green eggs staan dagelijks bij de deur voor de heerlijkste gerechten.