Marco van Strien, Keurslager

In 1993 is het allemaal begonnen. Marco en Ine van Strien openden op zeer jonge leeftijd (22 en 21) hun eigen Keurslagerij in ’s Gravenmoer.  Marco van Strien heeft hiervoor de benodigde diploma’s en opleiding (slagersvakopleiding) behaald. Tijdens de opleiding heeft Marco zo’n vier jaar gewerkt bij Keurslager Elshout in Drunen. Marco wilde al vanaf zijn 5e slager worden.

Zowel Marco als Ine komen uit een boerengezin, een echte boerenzoon en boerendochter. Door deze achtergrond weten zij al 20 jaar de herkomst van hun vlees. Zij kennen alle boeren waar hun vlees vandaan komt. De dieren krijgen hier alle ruimte en hebben een goed leven op de boerderij.

Vakwedstrijden

Vanaf 1994 gaan Marco en Ine ook meedoen aan vakwedstrijden. Er worden zeer veel prijzen behaald, bijvoorbeeld Kampioen Brabantse zult. Het wordt steeds drukker in de winkel. Eerst kwamen alleen de mensen uit dorp naar de winkel. Maar er komen steeds meer mensen van verder weg. Vanuit het hele gebied tussen Gorinchem, Breda en Tilburg.

In 1998 wordt de winkel en werkplaats helemaal verbouwd. Er is een heel stuk werkplaats bij gebouwd en de winkel is gestript en helemaal opnieuw ingericht.

Slagerij van het Jaar

In 2007 doet Marco ook mee aan de slagerij van het jaar verkiezing. Marco bleef tot het einde in race om kampioen te worden, en werd zeer verdienstelijk 2e ! Op dit moment doet Marco niet meer mee aan deze wedstrijd, omdat hij plaats heeft genomen in de jury van de slagerij van het jaar verkiezing.

20 jaar bestaan

In het voorjaar van 2013 bestond Keurslagerij van Strien alweer 20 jaar. Dit is uitgebreid met het team gevierd. We zijn met z'n allen een weekend naar
Ameland geweest. Een bijzonder gezellig weekend waar nog eens duidelijk werd dat we samen echt een hecht team vormen. Voor de klanten was er een maand lang een actie met iedere week volop voordeel!

Spareribs

In juni 2013 weet Marco de prestigeuze Spareribstrophy te winnen. Naar aanleiding daarvan mag hij de barbecue op het Binnenhof in Den Haag verzorgen. Klanten komen nu van heinde en verre om de beste spareribs van Nederland te keuren!

Groei

Door de groei van klanten, moest er ook steeds meer personeel komen. Toen Marco en Ine begonnen waren ze met zijn vieren en inmiddels bestaat het team uit zo'n 28 man. Nieuwe medewerkers krijgen allemaal intern een opleiding en een aantal keer per jaar wordt er gezamenlijk een verkooptraining georganiseerd. Wij staan elke dag voor u klaar. Kom gerust een keer langs om het verschil zelf te proeven!

Spare Ribs Trophy

Wij zijn de trotse winnaars van de 'Spare Ribs Trophy 2013' en mochten onze prijswinnende spareribs serveren op de jaarlijkse Binnenhof Barbecue.

Gehaktballen

Een jaar na de spareribs worden de gehaktballen bekroond met de 1e plaats van Nederland. Wederom een grote prestatie die zijn weerga niet kent. Dagelijks worden er honderden gehaktballen gedraaid om aan de grote vraag te voldoen. 

Enkele jaren later, in 2018 en 2020 worden we weer eerste met onze gehaktballen.

Wij zijn de enige slager in Nederland die maar liefst 3 x kampioen is geworden met de lekkerste bal gehakt!

Metamarfose

In de loop der jaren is de winkel echt te klein geworden. Marco en Ine trekken er een jaar voor uit om goed na te denken hoe ze de winkel in willen richten.
Beleving, sfeer, gemak en kennis worden belangrijke peilers in de nieuwe winkel. In de winkel staat een mooie, glazen koelcel gevuld met vers vlees. Van hieruit kan de klant naar de grote werkplaats kijken. Er is altijd iets te proeven en de big green eggs staan dagelijks bij de deur voor de heerlijkste gerechten.

Van Strien, Keurslager

Hoofdstraat 64
5109AD 'S-Gravenmoer
0162312005
0162314907

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten